En bild på MissHosting
En bild på FS-Data
En bild på Loopia

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Kända för sin stabilitet
Generös trafikmängd

Flexibel VPS
99,9% upptid garanti

Testa i 30 dagar gratis!

Från 199:- per månad

Från 249:- per månad

Skapa server Skapa server Skapa server

Webbhotell

Ett webbhotell är ett alternativ till VPS för dig som inte har så höga krav och som inte vill lägga ut så mycket pengar för din hosting. Ett webbhotell är inte riktigt lika snabbt och stabilt och det ger dig inte lika fria händer som en VPS, men är trots det ett vettigt alternativ för de flesta ”vanliga” användare som bara har några hemsidor eller bloggar. Därför tycker vi på vps24.se att det kan vara på sin plats att titta lite närmare på vad det finns för fördelar och nackdelar med ett webbhotell. Om du ska köpa ett nytt webbhotell så rekommenderar vi bästawebbhotell.nu för att jämföra webbhotell innan du köper.

Nackdelar med webbhotell

  • Inte lika snabbt och stabilt. Det finns rätt så snabba och stabila webbhotell men de kan aldrig riktigt mäta sig med en VPS.
  • Påverkas av andras beteenden. När du använder dig av ett webbhotell delar du server med många andra användare precis som när du använder dig av VPS, men eftersom ditt webbhotell inte fungerar som en egen server kan prestandan och stabiliteten på ditt webbhotell påverkas av andra användares beteenden.
  • Större virusrisk. Om en annan användare drar på sig virus kan det påverka hela servern, inklusive ditt webbhotell. Nu är inte risken så extremt stor att ett webbhotell drabbas av virus eftersom servern ofta är ordentligt skyddad av hostingföretaget, men den är befintlig.

Ett webbhotell är inte alls lika flexibelt som en VPS. När du skaffar en VPS får du flera alternativ när det gäller processorkraft och RAM-minne som påverkar prestandan på din VPS. Ett webbhotell ger dig sällan, eller snarare aldrig, dessa valmöjligheter.

Fördelar med webbhotell

  • Ett webbhotell ger dig stort utrymme. Ja, du kan skaffa ett webbhotell för under 100 kr/mån och ändå få ett utrymme på över 200 GB och en trafikmängd på flera tusen gig. Det här är perfekt för dig som inte har en så tjock plånbok men som funderar på att lägga upp massor av hemsidor.
  • Ett webbhotell är billigt. Som sagt, ett webbhotell kostar inte alls mycket idag. Det finns webbhotell för bara 10 kr/mån och om du vill ha ett riktigt bra webbhotell kostar det sällan mer än 100 kr/mån.