En bild på MissHosting
En bild på FS-Data
En bild på Loopia

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Kända för sin stabilitet
Generös trafikmängd

Flexibel VPS
99,9% upptid garanti

Testa i 30 dagar gratis!

Från 199:- per månad

Från 249:- per månad

Skapa server Skapa server Skapa server

Dedikerad server

Om du har tagit steget från ett webbhotell och skaffat en VPS men känner att du vill ta ytterligare ett steg kan du alltid skaffa en dedikerad server. Om du köper en dedikerad server får du en helt egen server som inte delas med någon annan, servern är alltså enbart dedikerad till dig därav namnet dedikerad server. Den dedikerade servern driftas av ett hostingföretag som garanterar att du får ett stabilt internet, ser till att din server har tillgång till reservgeneratorer som slår på om det blir strömavbrott och den övervakas av kunnig personal.

Är en dedikerad server något för dig?

En dedikerad server är ytterst anpassningsbar, har en enormt bra prestanda och är stabil. Därför är en dedikerad server det självklara valet för den som behöver ha en riktigt snabb och stabil server och/eller för den som har massor av besökare på sina hemsidor. En dedikerad server är också den bästa lösningen för dig som har enormt stora och tunga hemsidor som du vill ska laddas snabbt. Om du vill ha en egen spelserver, filserver eller en separat mailserver är det här också en mycket bra lösning.

Anpassa din dedikerade server

När du skaffar en dedikerad server kan du anpassa den efter dina behov. Du kan välja hårddiskstorlek, trafikmängd, RAM-minne och processor. Du kan även lägga till ett antal tilläggstjänster. När du väl har köpt din server kan du använda den till i stort sett vad du vill. Det vanligaste är att man har en eller flera sajter på den men det går även använda en dedikerad server som mailserver, spelserver eller för lagring av filer. Du kan även installera vilken programvara och vilka applikationer du vill.

Fördelar med dedikerad server

Sammanfattningsvis tänkte vi titta på vilka fördelar en dedikerad server har.

Enormt bra presentanda och upptid. En dedikerad server är klart snabbare än ett webbhotell och ligger snäppet över VPS i prestanda och är stabilare än alla andra lösningar. Det är ytterst ovanligt att en dedikerad server drabbas av driftstörningar.

Full flexibilitet. Du har mycket fria händer när det gäller val av RAM-minne, processor, trafikmängd och utrymme. Dessutom kan du i stort sett använda din dedikerade server till vad du vill och kan installera vilken programvara du vill.

Liten risk för virus och annan malware. Andras beteenden påverkar inte din dedikerade server eftersom du inte delar den med någon annan. De kan alltså inte slöa ner din server. På ett webbhotell kan det också hända att en annan användare drar på sig virus som kan påverka dig eftersom du delar server med andra. Om du har en VPS och har riktig otur kan annan användare dra på sig ett bootvirus som påverkar hela servern och således också dig. Risken för att det ska hända är trots allt mycket liten även om risken finns.

Prisbild

Hur mycket en dedikerad server kostar beror mycket på vilka specifikationer du väljer. Den kan kosta från till exempelvis 1299 upp till 2199 kronor. Detta är helt beroende på din leverantör, vi på VPS24 rekommenderar alltid Miss Hosting som Dedikerade Server leverantör.